Behandelingen

Als gynaecologen en verloskundigen doen wij aan algemene gynaecologie en begeleiding van zwangerschappen. Daarnaast voeren we ook ingrepen uit voor specifieke problemen.

Zo kan u bij ons onder andere terecht voor robotchirurgie, vruchtbaarheidschirurgie via kijkoperatie, 3D echografie, prenatale diagnostiek, begeleiding van menopauze, bekkenbodemchirurgie, gynaecologie voor adolescenten...

Andere ingrepen die wij bieden:

Behandeling voor borstkanker

Borstkanker is een kwaadaardig gezel in de borst. En op negen vrouwen krijgt borstkanker in de loop van haar leven. Borstkanker kan toevallig ontstaan of door een samenhang van verschillende risicofactoren. Het gevaar van een kwaadaardig gezwel is dat het het gezonde weefsel kan binnendringen. Via het lymfevatensysteem en het bloed kunnen kwaadaardige cellen zich zo in het ganse lichaam gaan verspreiden. Een snelle diagnose en chirurgische aanpak van borstkanker blijven de hoeksteen van de behandeling.

Download PDF

Curettage

Een curettage is een kleine gynaecologische ingreep die dient om een diagnose te stellen bij bepaalde klachten van abnormaal vaginaal bloedverlies of om miskraamweefsel uit de baarmoeder te verwijderen. Een curettage is een vaak uitgevoerde operatie bij de vrouw. Er bestaan verschillende redenen om een curettage uit te voeren.

Download PDF

Hysterectomie - verwijderen van de baarmoeder

Een hysterectomie is een operatie waarbij de baarmoeder verwijderd wordt. Soms worden ook de eileiders en de eierstokken weggehaald. Dit hangt af van de reden van de operatie, de bevindingen tijdens de ingreep en je leeftijd.

Download PDF

Diagnostische laparoscopie

Een diagnostische laparoscopie is een kijkoperatie waarbij de gynaecoloog de organen in de buikholte onderzoekt.

Download PDF

Operatieve laparoscopie

Een operatieve laparoscopie is een kijkoperatie waarbij de gynaecoloog de organen van de onderbuik bekijkt en tegelijk bepaalde ziekten of problemen (zoals cysten, fibromen, vergroeiingen,...) kan verwijderen of herstellen.

Download PDF

Kijkoperatie in de baarmoeder - hysteroscopie

Hysteroscopie betekent letterlijk 'in de baarmoeder kijken'. Een hysteroscoop is een dun buisvormig instrument dat via de vagina en de baarmoederhals in de baarmoederholte gebracht wordt. Deze kijkbuis kan uitgerust worden met een kleine camera en is verbonden met een lichtbron. De baarmoederholte wordt tijdens de ingreep opengehouden door ze te vullen met een vloeistof. Bij een hysteroscopie worden er dus geen insneden gemaakt. Via een hysteroscopie kunnen ook problemen opgelost worden zoals poliepen, vleesbomen, en vergroeiingen.

Download PDF

Keizersnede of sectio

Een keizersnede - de medische term is 'sectio caesarea' - is een operatie waarbij je baby niet langs de natuurlijke weg, maar via een snede in je buik ter wereld komt. De volledige ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Je baby wordt meestal binnen de eerste tien minuten geboren. Daarna maakt de gynaecoloog de baarmoeder en de buikwand met hechtingen dicht.

Download PDF

© 2017 Gynaecologen Gent. Alle rechten voorbehouden. YourCoach Coaching.